Bu konuda danışmanlığını yaptığım bir müşterime yazdığım önemli başlıkları sizinle de paylaşayım istedim, eğer bunları göz önünde bulundurarak sitenizin alt yapsını elden geçirir yada yeni başlıyorsanı bunları dikkate alarak ilerlerseniz emin olun en azından çok zor olmayan kelimelerde google’da başarı sağlarsınız [Google diyorum artık neden demeyin herkes ordan arıyor bu bir gerçek.] Neyse lafı fazla uzatıp kafanızı ağrıtmayayım buyrun bazı önemli başlıklar..
- Her sayfanın kendine ait bir başlığı (Title) olması gerekiyor.
- Her sayfanın kendine ait bir açıklaması (Description) olması gerekiyor.
- Bazı sitelerde etiketler her sayfada aynı ve neredeyse 40 dan fazla etiket oluyor, google’a göre 10 keyword yeterlidir fazlası hoş karşılanmaz.
- Sayfa Tasarımında W3C Standartlarına dikkat edilmeli.
- Backlink (Diğer sitelerden sizin sitenize verilen linkler) büyük önem taşır ve eğer arama kelimeleri ile kayıt edilirse daha iyi sonuç alınır.
- Sayfa uzantılarını page1.html, deafult.html gibi bir işe yaramayacak şekilde değil, daha düzenli ve sayfayı anlatan kelimelerle isimlendirin.
- Bir “404 Error” yani hata sayfası oluşturmak önemlidir.
DMOZ kaydı başvurusu önemlidir, kabul edilmek zor olsa da siz başvurunuzu yapın. [ve benzeri dizinlere de kayıt olmayı ihmal etmeyin.]- Sitede bulunan resimlere birer “alt tag” açıklaması girilmeli, ve bu girilen kelimeler google da üste çıkmak istediğiniz kelimeleri içermeli.
- Sayfalarınızda h1,h2,h3 vs. başlık etiketlerini kullanmaya özen gösterin fakat bir sayfa da birden fazla h1 kullanmayın sakat ;) onun yerine h2, h3 diye gidin..
- Site haritası çok önemlidir, sonuçta arama motorlarının botları bu haritalar sayesinde bütün içeriğinize direk ulaşabilecektir önemlidir ihmal etmeyiniz ;)
- Sosyal medyada “Facebook, twitter, linkedin vb.” sitelerde birer özel sayfa ve bu sayfalar da düzenli bir şekilde ürünleriniz, duyurularınız yada herneyiniz varsa onları ekleyin.
- Bir robot.txt sayfası oluşturulmalı bu sayfa ile örneğin; admin sayfaları gibi özel yerlere botların erişimi engellenmelidir.
- Bir favicon oluşturmakta yarar var.
Bir yanıt yazın