Geçmişten Günümüze Web Tasarım Trendleri (2004 – 2015)

2015 Yılı Web Tasarım Trendleri

 

Materyal Tasarımı (Material Design)Materyal tasarım trendi
Web tasarımın klasik prensipleriyle yenilikleri birleştirmek için, Google yeni bir materyal tasarımı trendi başlattı. Bunun sayesinde, tasarımcılar doğaları gereği hiyerarşik ve anlamlı olan göze çarpan grafik arayüzler oluşturabiliyorlar. Işık yansıması, gölgeler ve nesnelerin tutarlı hareketleri sayesinde; ekran görüntüsü, piksellerden ziyade fiziksel nesnelerden oluşmuş gibi daha gerçekçi görünür. Malzeme tasarımı, mobil kullanıcılar için gelişmiş bir deneyim sunar ve çok yakında masaüstü bilgisayarlara da ulaşacak.

Monokromatik Renkler (Monochromatic Colors)monochromatic colors
Minimal paletler, yazılı mesajları daha belirgin yapabiliyorlar, bu yüzden 2015’te en çok monokrom renkler kullanılıyor. Çoklu renklerle bilginin görsel algısını güçleştirmek yerine, web tasarımcılar projelerine bir rengin tonlarını uyguluyorlar. Bu şekilde, web site ziyaretçileri dikkatleri dağılmadan içeriğe odaklanabiliyorlar. Her renk kendine has bir psikolojik etki yarattığı için, monokrom paletler polikrom alternatiflerine göre, bu konuda daha güçlüler.

Mikro Etkileşimler (Microinteractions)microinteractions trend
Bir eylem çağrısı stratejisi, geniş bir müşteri tabanı oluşturma başarısını garanti edebilir. Bunu bir web kaynağının ön planına çıkarabilmek için, tasarımcılar 2015’de zirve yapan mikro etkileşim çalıştırma akımına start verdiler. Bu tekniğin en parlak örneği, birisi siteye girdiğinde açılan ya da en görülebilir alanda bulunan e-posta kayıt formu. Düzgün tasarlandığında, günlük ziyaretçileri düzenli müşterilere çevirebilir ve bu sayede dönüştürme oranlarını arttırabilir.

Büyük Kahraman Alanları (Large Hero Areas)büyük header
(Öncelikle kahraman alanı dediğim için üzgünüm :D ama header da dememişler hero demiş adamlar ne diyim şimdi buna ? neyse…)Şirketleri ilgi çekici bir yolla tanıtabilmek için, tasarımcılar uzun süre slider lara yöneldi. Ancak, büyük kahraman alanları, bugün yerlerini almak için ortaya çıktılar. Bu trend, takipçinin ilgisini çekmek için etkili bir yol olan, web sitesinin tepesinde büyük bir resim ve en az miktarda yazı kullanmak gibi birşeydir. Sayfaların yükleme süresi  SEO faktöründe önemli olduğu için, kahraman alanları SERP’de sıralamada yükselmeye katkıda bulunabilir. Demek ki neymiş, kaydırıcılardan daha hafifmişler.

 

Evet arkadaşlar, sonunda bitti ve pöff ne uzun yazıymış be dedirtti…  Bu arada yazı kaynağı templatemonster’dan alınmıştır.